Rozvíjím se v kulinářském oboru
Jakub Čejka
V současné době neprobíhají týmové tréninky. Jakým způsobem na sobě pracuješ v tomto období?
"I přes nenadálé volno se snažím na sobě pracovat. Chodím si pravidelně střílet na hřiště za barákem, posiluji s vlastní vahou a 2-3krát týdně chodím běhat plus je spousta práce na zahradě. Takže o pohyb není nouze."
Kolik času věnuješ svému individuálnímu rozvoji v tomto období?
"Myslím si, že celkem dost. Ano, nevyrovná se to dvoufázovým tréninkům, ale i přesto se každý den rozvíjím dále jak silově a kondičně, tak basketbalově."
S výkonem sportovce úzce souvisí stravování. Jak často si sám připravuješ jídlo a jaké dokážeš připravit?
"Rozhodně nesrovnatelně více. Vařím prakticky každý den. Nejčastěji snídaně a večeře. Nejsou to žádná michelinská jídla, ale i tak. Snídaně: vaječná omeleta + ovesné vločky. Večeře: ryba + zeleninový salát. Počítám, že karanténa ještě pár dní bude, takže mi to dává prostor rozvíjet se v kulinářském oboru."
Zůstáváš i v současné době nějak v kontaktu s basketbalem?
"Ano zůstávám. Většinou přes NBA highlighty. Chtěl bych si ještě zpětně pustit pár našich zápasů z tvcomu, ale zatím jsem se k tomu ještě nedostal."
Co tobě osobně přinesla nastalá situace v ČR jak z pohledu basketbalu, tak z pohledu celkového vnímání života?
"Karanténa mi přinesla spoustu času, při kterém můžu najít věci, které mě baví a ke kterým se během sezóny nedostanu. Také mi přinesla možnost se individuálně posunout basketbalově a kondičně, tak i silově. Můžu se soustředit věci, v kterých vynikám, jako je v mém případě střelba. A naopak zlepšit věci, v kterých úplně nevynikám, jako například fyzická síla."
Sledujte instagramový účet Golden Talents - nově běží Snídaňová výzva.